«Utrykningstur til Svalbard»

HomeDiverse

«Utrykningstur til Svalbard»

Mange har et stort ønske om å reise opp til Svalbard. Nå kan turen realiseres sammen med kollegaer fra utrykningsetatene og redningstjenesten. Sammen skal vi oppleve et arktisk miljø med for eksempel snøscootertur til Barentsburg og besøk hos aktørene i redningstjenesten i Longyearbyen. Sett av langhelga torsdag 28. februar til søndag 3. mars 2002.

Redningstjenesten på Svalbard har de siste årene virkelig blitt stilt overfor store oppgaver med flyulykken på Operafjellet og gruveulykken i Barentsburg som de alvorligste. Det siste året har de også måtte takle tragiske ras- og breulykker.

For oss som arbeider innen redningstjenesten vil det sikkert være av interesse å få se og høre mer om dette. I tillegg kan vi få oppleve en fantastisk flott natur i det arktiske landskap. Er vi heldige så vil det bli en flott opplevelse i fint vintervær. På denne årstiden kan været også være tøft – det vil også bli en opplevelse. Dette er forhold redningspersonellet der oppe må arbeide under.
I samarbeid med et av reisebyråene på Svalbard, Spitsbergen Travel – har vi organisert en «pakketur» til kostpris. Denne inneholder flyreise, opphold og forpleining. I tillegg vil vi få med en orientering om redningsarbeidet under flyulykken på Operafjellet og besøk hos de som utgjør redningstjenesten på Svalbard. For de som ønsker det, vil det også bli arrangert en lengre snøscootertur, for eksempel til den russiske bosetningen, Barentsburg.

Alle innen ambulanse, helse, brann, politi, forsvaret, Sivilforsvaret og de frivillige redningsorganisasjonene er velkomne til å bli med.
Dette må du bli med på – få med noen kollegaer eller venner. Vi har reservert 100 plasser – så først til mølla osv.
Mer informasjon vil du finne på internettadressen;

Reiseledere vil være Lasse Hermansen, som er leder av Utrykningspersonellets Fellsutvalg i Norge og Frode Flesjø som i flere år var basesjef for redningshelikopteret på Svalbard.
 

Publisert: 05-09-2001

Older Post

COMMENTS