Urskog Challenge 2009

HomeDiverse

Urskog Challenge 2009

God fysikk er viktig for oss brannmenn og det var fysikken som gjaldt da Lasse Sletner, som til daglig jobber i Oslo brann- og redningsetat, inviterte kolleger på en 33 km lang sykkeltur i Aurskog 29. august i år.

Det hele startet i fjor da Lasse gjennom prat med en venn og kollega fra Nedre Romerike fikk noen ideer om å finne på noe litt utradisjonelt når det kommer til å sosialiseres utenfor jobben. Mange forslag kom opp og det sto ikke på kreativiteten når det gjaldt ideer og muligheter. Det endte med å lage et konsept med et sykkelløp gjennom en merket løype, hvor man på veien møter ulike poster man skal igjennom. Lagene er delt opp i to-mannslag og det gjelder å komme seg raskest, men også helskinnet frem til mål på kortest mulig tid.  Ingen av postene er like og deltakerne får litt av hvert å bryne seg på.

Arrangementet i fjor var en stor suksess og ga mersmak. Derfor ble det også i år arrangert Urskog Challenge. 
Lørdag 29. august sto ni lag, bestående av atten brannmenn, seks ifra Nedre Romerike og tolv ifra Oslo, klare til dyst. Drikkevann ble fyllt, kjeder smørt, det ble spist og pratet taktikk. Det var ikke til å legge skjul på at konkurranseinstinktet var til å ta og føle på rett før startskuddet gikk. Lagene dro ut hver for seg med ti minutters mellomrom. Dette ga tid til å varme opp og eventuelt ta seg en kaffe kopp. Arrangementet bar preg av profesjonalitet da det var rigget med både telt, startteller, datamaskiner, publikum og ikke minst flott natur.

Varierte oppgaver
Løypa som deltakerne skulle igjennom var på ca 33 km av både vei og skogsløyper. Av postene de måtte igjennom kan vi nevne:

  • Kanopadling
  • Velting av traktordekk
  • Konsentrasjonsøvelser
  • Skyting
  • Balanseoppgaver
  • Brannmannsoppgaver

Sistnevnte ble gjennomført i målområdet og besto av slangeutlegg ifra grenrør til annen etasje i et stillas. Deretter var det opptrekk av dekk i tau og bæring av 60 kg tung dukke inn til mål. Det sto ikke på mangel på styrke og vilje, selv med tilsynelatende store smerter i både bein og armer var det ingen som ga seg. Etter noe venting og opptelling av tider ble vinnerne presentert. Første plassen gikk til Rune Sten Nilsen og Henrik Litland ifra Oslo, vi gratulerer! Trass i at et lag klarte å kjøre feil er Sletner meget godt fornøyd med arrangementet og han legger ikke skjul på at han er ekstremt takknemlig til alle som har bidratt til å få til dette nok en gang. 
– At det jobber flere personer i kullissene enn hva det er av deltakere sier jo sitt, sier Sletner. Han ønsker også å rose samboer Marianne for at hun er den hun er og at hun har hatt tålmodighet til å la meg holde på med dette.  – Dette har kostet mange dugnadstimer, men det er fantastisk moro og i morgen må jeg ut igjen og sykle 30 nye mil for å fjerne skilt og andre ting som er satt opp i forbindelse løpet, avslutter en positiv Lasse Sletner med glimt i øyet.

Brannmannen takker for et flott og underholdende arrangement og ønsker på vegne av redaksjonen Sletner lykke til videre også til neste år! Og til alle dere andre idrettsutøvere der ute, glem ikke at det er STOR skam å snu!

COMMENTS