Sportsportrettet Gøran Syversen

HomeDiverse

Sportsportrettet Gøran Syversen

Gøran Syversen har jobbet som brannmann i Nittedal siden 2004. Før det jobbet han i to år som vikar i OSL brann- og redning.

Født: 19. februar 1971
Gift og to barn
Bosted: Harestua
Arbeidsplass: Nittedal brannvesen fra 2004

Hvorfor lage et portrettintervju med Gøran? For de fleste brannfolk er han en relativt ukjent men han har vist seg fram med svært gode resultater i NM for brannmenn i langrenn. Han kom som en ukjent vikar fra OSL brann- og redning og gjorde furore i brann-NM. Etterpå har han vunnet totalt to ganger og mangler ett napp for å få vandrepremien til odel og eie. Det samme gjelder Morten Grøan fra OBRE, så neste år skal nok dette avgjøres i Trondheim, hvis det ikke dukker opp et nytt navn igjen.

For de som er kjent med idrettsmiljøet, og spesielt de som hører til blant O2-snapperne er Gøran Syversen et kjent navn. Allsidighet er et stikkord, og det kan best vises gjennom å se på resultatene fra Birkebeinerarrangementene i 2008. Her gikk Gøran til topps og vant Birkebeinertrippelen totalt. Dette er en prestasjon som kun de som har prøvd selv forstår, og dem har det etter hvert blitt en del av. 
Med totaltiden 7.00.25 var han under 1 minutt foran neste mann. (Renn 54 km: 2.39.58, ritt 91 km: 2.44.29, løp 23,5 km: 1.35.48. Slå den!

Et av Gørans mål for årets sesong er å prøve å gjenta bragden, men han vet at konkurransen er hard.
Mange vil nok stusse over at en godt voksen familiemann bruker så mye tid på trening og konkurranser. Med sine 38 år, skulle en tro at middagshøyden var passert, men mye av grunnen til at resultatene fortsatt er så gode, har en sammenheng med at han startet med konkurranseidrett relativt sent og at kroppen fortsatt er mottakelig for hard trening. I en oppbyggingsfase etter et par kompliserte benbrudd viste det seg at forutsetningene for å bli en god sykkelrytter var utover det vanlige. Gode resultater kom forbausende fort, og så var han i gang. 
Han anser syklingen som sin beste gren, og har pallplasseringer i Norgescup både på landevei og terreng. Årets sesong er allerede godt i gang når dette leses, og Gøran forsikrer om at han er i rute. Men i langrennssporet er han heller ikke noen sinke, til tross for at det ikke har vært satset spesielt mye på denne grenen. Det har vært mer en vinteraktivitet i forberedelsene til sykkelsesongen. 

Ved å være konkurranseutøver både sommer og vinter, kreves mye trening og det er mange konkurranser. Det interessante med Gøran er at han tar seg tid til hvile mellom de harde øktene og konkurransene, noe mange glemmer. I tillegg, og på tross av tre ”rolige” måneder på høsten uten skitrening, hevder han seg med glans i langdistanserenn. Avstanden opp til de aller beste er ikke urovekkende stor. 
Så, Gøran. I tillegg til å forsvare trippelen i Birken, har du flere mål for neste sesong?
– Jeg skal begynne å trene ski når vinteren kommer til Harestua som jeg bor, det vil si oktober/november. Så skal jeg prøve å ta steget opp blant de aller beste i langdistanserenn. Ikke minst skal jeg, hvis det passer, ta siste stikk i ”bøtta” under brann-NM.

Hva kan vi si?  Lykke til med sesongen!

COMMENTS