Over en kaffekopp

HomeDiverse

Over en kaffekopp

Ivar Jonsjord Lurås er en humørspreder som har vært ansatt i Tinn brannvesen siden 1991

Det første man legger merke til når man setter seg ned med en kaffekopp sammen med Ivar er at latteren sitter veldig løst. Ingenting i veien med humøret til denne karen noe som gjør at stemningen blir avslappet og god.
Ivar som er gift og har fire døtre er utrykningsleder i Tinn brannvesen og kunne aldri tenke seg å gjøre noe annet.

 

 

 

–    Jeg er født og oppvokst i Rjukan og jeg er veldig opptatt og interessert i brannvesenet der jeg fikk jobb allerede rett etter yrkesskolen. Det er i Rjukan jeg har mine røtter og jeg kunne ikke tenke meg å søke jobbe i et annet, eventuelt større brannvesen, sier Ivar.
Ivar som driver en gård har i utgangspunktet ingen fritidsproblemer, men tar seg allikevel tid til Reinsdyrjakt når sesongen kommer.
På jobben i brannvesenet er Ivar spesielt opptatt av rekrutering og at de rette personene blir ansatt.

    –    Jeg har gjennom mange år sett hvor viktig det er at det er en god kjemi på laget, sier Ivar. For å få til dette er det viktig at vi ansetter folk med gode holdninger og som er litt tak i. Jeg ser det som en fordel at man har en allsidig og praktisk bakgrunn og innehar godt bondevett, sier Ivar. Det viktigste når alt kommer til alt er at de passer inn på laget og bidrar til det gode arbeidsmiljøet vi allerede har, sier Ivar.
Når Brannmannens utsendte spør Ivar om e-postadressen ler han igjen.
    –    Nei, det vet jeg faktisk ikke, ler Ivar. Riktignok leser jeg e-post på jobben, men hjemme har jeg sekretær (kona) som tar seg av slikt, Døtrene mine gremmer seg over meg og påstår at jeg lever i steinalderen, avslutter Ivar med et stort smil.

Tidsskriftet Brannmannen takker Rjukan blideste brannmann for besøket.

Publisert: 20-02-2017

COMMENTS