HomeSamarbeidspartnere

Små men store på verneutstyr

Firmaet Safenor har bare drevet i vel 3 år, men har blitt en stor leverandør av utstyr til vanndykking og verneutstyr til industri og brannvesen. Nå utvider de virksomheten med flere ansatte og webportal.

Daglig leder i Safenor er Rune Andresen som er kjent fra sin fortid i Trelleborg. Der jobbet han fra 1991 til 2013 med verneutstyr mot kjemikalier. I 2012 ble Trelleborg Protective Clothing solgt til det australske selskapet Ansell. De ønsket seg distributører for sine produkter i Norge og det ble starten for Safenor som ble etablert 1. juni i 2013. Firmaet eies av Rune Andresen sammen med to investorer.

Gjengen i Horten som leverer dykkerutstyr og kjemikaliedrakter til brannvesen.

Gjengen i Horten som leverer dykkerutstyr og kjemikaliedrakter til brannvesen. Fra venstre Rune Andresen, Anders Billing Høijord, Hilde Farnes, Marie Farnes og Andreas Landro.

Safenor holder til i Horten hvor de har 220 kvadratmeter til rådighet. Etter starten i 2013 tok de over agenturet for Aqualong og Apeks i Norge og ansatte Anders Billing Høijord. Med de nye produktene økte kundemassen betraktelig og året etter ble Andreas Landro ansatt.  I dag står utstyr til vanndykking for 70 prosent av omsetningen, mens verneutstyr til industri, shipping og brannvesen står for de resterende 30 prosentene. Den klart største kunden er Forsvaret.Omsetningen har økt kraftig fra 7,5 millioner kroner i 2013 til 23,5 millioner kroner i 2016.
Vi leverer produkter fra 12 -15 produsenter og er opptatt av å levere kvalitet. Det er ikke noe mål å selge for enhver pris, men være trygg på at vi kan gå god for det vi leverer. Vi har da heller ikke hatt noen uhell med utstyr vi har levert, sier Rune.

 

Safenor leverer mye utstyr som brukes av redningsdykkere.

Vi samarbeider tett med de som leverer totalløsninger. I tillegg jobber vi mye med forhandlere og lokale samarbeidspartnere, sier Rune Andresen.

Kjente merker som Safenor leverer innen vanndykking er Viking dykkerdrakter, Suunto sportsklokker, Aqualong og Apeks.

Brann og redning

Til brannvesen og IUA har salg av kjemikaliedrakter økt betydelig. På dette området har det vært en stor utvikling fra drakter med løse masker for 20 år siden til heldekkende drakter i dag.
Det meste vi leverer av kjemikaliedrakter er i dag heldekkende. Fordelen er at alt er inne i drakta og det er viktig. Før ble pusteutstyr, meiser og seletøy kontaminert og det var vanskelig å få rengjort skikkelig. I tillegg er problemet med dugg blitt borte ved at man har dobbelt visir hvor ett er duggvisir. Vi har selv prøvd å fremkalle dugg ved å løpe fra kalde til varme omgivelser, men ingenting har skjedd, sier Rune. Trellchem-draktene kan også leveres med LED-stripe i overkant av hetta som lyser ut. Det gjør at dykkeren ikke trenger å holde i en lykt. Disse draktene brukes av brannvesenet i New York. Draktene produseres i dag i Litauen på en topp moderne fabrikk. Safenor leverer også drakter av merket Microchem. Dette er enklere og lettere drakter til bruk mot kjemikalier og biologiske stoffer.

Neste skritt for Safenor er å etablere en webportal hvor kundene kan sjekke produkter, priser og lagerbeholdning. Dette skal være en portal som er åpen for alle og vi har stor tro på dette sier Rune Andresen.

Newer Post
Older Post

COMMENTS