Hvor brannsikkert er hjemmet ditt?

HomeForebyggende

Hvor brannsikkert er hjemmet ditt?

Det kan du finne ut ved å laste ned ny app

Trøndelag brann- og redningstjeneste har utviklet gratis-appen, som kan hjelpe folk å sjekke hvor brannsikkert hjemmet deres er. 
– Opprinnelig var tanken at den kunne hjelpe studenter, for vi vet jo at studenter blir tilbudt litt av hvert av boligstandard. Men vi så ganske snart at det er like relevant for alle som har smarttelefon, sier brannmester Oddmund Leikvoll i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

– Vi har tradisjon for å møte nye studenter hver høst, og delte ut brosjyrer med QR-koden, og så at det ballet på seg med opplastinger. Og da appen kom inn på ITunes, tok det litt av, sier informasjonsrådgiver Kjetil Monkvik.

Appen inneholder flere spørsmål om forhold om blant annet slukkeutstyr og rømningsveier. Når man har svart på alle, får man rødt, gult eller grønt lys, alt etter hvor god brannsikkerheten er. Appen fås på norsk og engelsk.
– Vi har ikke full oversikt, men tror det er nærmere tusen som vært inne på den. Den har vært nedlastet i flere land, sier brannmester Oddmund Leikvoll.

COMMENTS