Gull til norske brannmenn

HomeDiverse

Gull til norske brannmenn

Nesten 50 topptrente brannmenn konkurrerte i lekene som gikk av stabelen 16-24 juli. Edle medaljer ble hentet hjem til gamlelandet i flere idretter. Dette var den største troppen som har representert Norge i Word Police and Fire games.

World Police and Fire Games (WPFG) ble arrangert for åttende gang i Stockholm 16.-24. juli. Det var første gang lekene ble arrangert i Europa. Norge stilte med sin hittil største kontingent med 47 brannmenn og 30 politi. Det ble konkurrert i 65 forskjellige idretter og sporter. Totalt deltok 7118 utøvere fra hele verden, hvorav 2673 brannmenn. Den største kontingenten denne gangen var selvfølgelig fra Sverige med over 2000 deltagere.

Norge hadde deltagere i mange forskjellige idretter og fra hele landet. Alle reiste på eget initiativ. Noen drog alene, andre sammen med en kompis eller sammen som et lag.

Lekenes formål

Lekene har som formål å skape fellesskap gjennom fysisk aktivitet, fritid, kameratskap, utbytte av erfaringer og kunnskap på tvers av nasjonale  grenser. Mange jakkemerker, pins og e-mail adresser ble byttet på arenaer i Kungstradgården.
Kungstradgården var et samlingspunkt hvor man traff de man hadde konkurrert mot, de man ikke fikk konkurrert mot, man fikk seg en pils og litt mat og man fikk prøvd alle de språkene mann har lært gjennom pensum på brannskolen. Her var det et yrende liv hele dagen, en del av konkurransene var også lagt hit, bl.a. håndbak, Boule Petague, hesteskokasting, som var en av de grener med flest deltagere og Muster, som er et hinderløp for brannmannslag med fire som skal trekke slangevogn , bære og sprute vann.

Arenaer

Arenaene var spredd utover hele Stor-Stockholm, helt nede til Nynashamn hvor ishockey og seiling forgikk og til Uppsala i nord hvor skytearenaer var. Alle arenaer var i topp stand og arrangementet så ut til å flyte greit.

Underskudd

Det så i forkant ut til at WPFG skulle bli en økonomisk nedtur for arrangørene, flere sponsorer trakk seg i innspurten og Stockholm kommune ble mer eller mindre tvunget ut av arrangementet. En håper på at brann- og politimenn var rause med feriepengene mens de var der. Det var en nok tvunget til for det var ikke akkurat REA på varene som vi var interessert i.
Alt i alt var det nok et vellykket arrangement og alle hadde nok fine dager og fikk knyttet nye kontakter verden over.

Indianapolis 2001

Neste WPFG vil gå av stabelen i Indianapolis om to år. De som har deltatt på tidligere leker i USA sier at det er mange ganger så stor stemning under lekene når de arrangeres der. Yrkene har mye høyere status og det er smekkfulle hus på nesten alle arrangement. Vi gleder oss voldsomt og kanskje kan flere en bergensere vinne gull. Og kanskje kan vi reise som en tropp under brannidrettsforbundet.
På denne hjemmesiden kan du følge utviklingen mot neste WPFG:  http://www.2001wpfg.org

Norske medalje vinnere

Gull:
Motorsykkel (Dirt Bike):  Jan Brakstad, Bergen Brannvesen
Roing (indoor): Rolf Olsen, Bergen brannvesen
Roing ( outdoor): Rolf Olsen Bergen Brannvesen
Sølv:
5000 meter (Racewalk): Jan.A. Rolstad, Bergen brannvesen
1500 meter (Track and field): Dagfinn Olsen, Odda brannvesen
Bronse:
Roing (indoor): Roy E. Karlsen, Oslo brann- og rednings etat.Publisert: 07-07-1999

COMMENTS