Det så ikke til at varmen påvirket de norske deltagernes appetitt for medaljer. Den norske troppen bestod av 28 mann, men den relativt beskjedne troppen forsynte seg rikelig av medaljefatet. Dessverre var det kun brannfolk fra Norge, ingen representerte politiet i moderlandet. Hvor blir det av dere? Det er ingen grunn til prestasjonsangst selv om norske brannmenn etter hvert har en anskuelig medalje samling.
Spanjolene slet tidvis litt med det tekniske på arrangørsiden, men totalinntrykket var bra sett med norske øyne.
Helter!?
Da den norske troppen entret Olympiastadion under innmarsjen var det ikke fritt for at det ble noen hakeslepp. De fleste hadde vel kanskje regnet med noen hundre entusiastiske kjærester, foreldre, barn og lignende borte i den ene svingen. Neida, her var det ”stinn brakke”, det vil si 50 – 60 000 tilskuere. Stadion var helt full, bortsett fra plassene bak scenen. Det var visstnok ikke en billett å oppdrive. Det var også noen prominente gjester blant tilskuerne, bl.a. kong Juan Carlos og tidligere OL-president Juan Antonio Samanranch, som overvar det gedigne åpningsshowet. Øivind Løsamoen som har vært med på to ”ekte” OL, 1980 i Lake Placid og 1984 i Sarajevo, utbrøt at dette var mye større enn han hadde opplevd under sine to OL-deltagelser. Amerikanerne benyttet anledningen til å takke for all støtte etter 11. september ved å sende ut tusenvis av frisbee med litt tekst til publikum og deltagere.
Inspirert av Jon Rønningen?
Innendørs roing, dvs. Concept 2, foregikk på samme arena som Jon Rønningen tok sitt OL-gull i 1992. Det var mulig dette var en inspirasjonskilde for de norske roerne. De tok nemlig godt for seg under disse øvelsene. De norske forsynte seg av alle valører under innendørs roingen. Apropos Jon Rønningen hadde vi med en deltager som tok gull i bryting. Det var Roy Karlsøen i fra Oslo brann- og redningsetat. Karlsøen var også flaggbærer for Norge under innmarsjen på Olympiastadion.
Øvrige steder nordmennene høstet medaljer var i benkpress og kombinasjon benk + mark, terrengsykling, terrengløp, utendørs roing og friidrett.
Nordmennene var representert på mange arenaer. Øvelser hvor nordmenn deltok var: bryting, ishockey, motocross, roadracing, benkpress, kombinasjon benk og markløft, friidrett, trappeløping, terrengsykling, terrengløp, halvmaraton, innendørs roing, og utendørs roing.
Tøffeste
En øvelse flere av de norske overvar var TCA (toughest competitor alive). Dette var en øvelse flere nordmenn ønsket å trene for til neste gang. Det fungerer som en 8-kamp, som gjennomføres i løpet av en dag. Øvelsene består av 5 km terrengløp, kulestøt, 100 meter sprint, 100 meter svømming, klatring i tau uten bruk av bena, benkpress, opptrekk i stang med overtak og til slutt en hinderløype. Så lesere fra rundt om kring i landet; nå er det bare å legge seg i hardtrening og se fram mot Quebec i Canada 26. juni – 5. juli 2005. Eller for de som ser enda lengre frem er det Adelaide i Australia 15. – 21. mars 2007. Kontakt gjerne undertegnede hvis dere har noen spørsmål om deltagelse og øvelser.
Medaljevinnere fra Norge
Gull:
Roy Karlsøen, Oslo i bryting og innendørs roing
Rolf Olsen, Bergen i innendørs og utendørs roing
Rune Christiansen, Oslo i benkpress og kombinasjon benk og mark
Dagfinn Olsen, Odda i terrengløp
Kjell Kjensli, Oslo i kombinasjon benk og mark.
Sølv:
Dagfinn Olsen, Odda i 800 meter
Morten Grøan, Oslo i innendørs roing
Gunnstein Skogen, Oslo i innendørs roing
Håvard Bakken, Oslo i innendørs roing
Bronse:
Kjell Kjensli, Oslo i benkpress
Odd Jørgensen, Oslo i terrengsykling
Rolf Olsen, Bergen i utendørs roing dobbel
Håvard Bakken, Oslo i innendørs roing
Publisert: 03-07-2003
COMMENTS