Glede i Sandefjord og Sarpsborg

HomeMateriell/Stasjoner

Glede i Sandefjord og Sarpsborg

Sandefjord Brannvesen kunne torsdag 3. juni etter altfor mange år med trange og slitte forhold endelig flytte inn i sin nye brannstasjon. Den 95 år gamle brannstasjonen i Kirkegaten hadde gjort jobben sin, og var klar for avløsning.

Endelig kom dagen da Sandefjords brannmenn kunne flytte inn i nye og moderne lokaler. Og hvilket flyttelass. Alle Sandefjords brannbiler i kortesje gjennom byen var et flott syn.
Først i kortesjen som slynget seg gjennom Sandefjords gater kjørte byens lykkeligste guttunger i en hjemmelaget, eller skal vi si stasjonslaget mini brannbil. Bilen som opprinnelig var en elektrisk rullestol, var forvandlet til en lekker miniatyr slangevogn med alle detaljer på plass. Solen skinte på Sandefjord brannvesen denne dagen selv om værgudene prøvde å overbevise oss om det motsatte.

Mottagelse

I den romslige vognhallen ble inviterte gjester med ordføreren i spissen tilbudt canapeer, snitter og bløtkake. Vognhallen var pyntet med historiske bilder, gamle brannredskaper, vogner og kjerrer, samt utstillingsdokker som viste røykdykkerutstyrets utvikling opp gjennom årene. Etter takketaler og nøkkel- overrekkelse var det mannskapenes tur til å vise gjestene at det var et erfarent og drillet brannkorps som skulle flytte inn. Oppvisningen gikk som smurt, og viste oss at slangetårnet kan brukes til mer enn slangetørking.

Stasjonen

Den nye stasjonen med et bruttoareal på 2580m2 har en perfekt beliggenhet med kort utrykningsvei både til sentrum og ut mot E18. Arkitekt Ola Roald har tegnet en romslig og funkskjonell brannstasjon med en spennende arkitektonisk løsning. Bygget rommer bl.a. vaskehall (104,5 m2). verkstedhall (73,5 m2), elektriker-, snekker-, røykdykker-, gassvern-, og salmakerverksted. Vognhallen er på totalt 521 m2 og oppdelt i tre seksjoner,. Kantinen kan på en enkel måte gjøres om til undervisningslokaler og seksjoneres etter ønsket størrelse. Mannskapsrommene tilfredstiller tidens krav med hotellstandard. Den nye stasjonen har desverre ingen gymsal, men til gjengjeld et romslig trimrom med  diverse treningsapparater.
”Brannmannen” gratulerer brannsjef  Petter Due  og mannskapene i Sandefjord og takker så mye for hyggelig oppvartning under besøket.

Roy Larsen
“Brannmannen”


Ny stasjon i Sarpsborg

Det var bare smil og glede blant mannskapene i Sarpsborg Brannvesen da de 11. juni  endelig kunne flytte inn i nye lokaler. Den nye stasjonen  er bygget på tomta til den gamle midt i Sarpsborg sentrum og det har blitt en flott stasjon.

Fra gammelt til nytt
Den ny stasjonen står med sine 3 200 kvm. vegg i vegg med den gamle brannvakten fra det herrens år 1912 og viser med sin funksjonelle planløsning at utviklingen må gå videre.
Den gamle stasjonen hadde utvilsomt sin sjarme, men med trange forhold i vognhallen, dårlige sanitærforhold og uisolerte vegger som hverken klarte å holde sommervarmen eller vinterkulda ute, så mister den berømte sjarmen noe av sin glans.
Den gamle stasjonen var også for liten til å huse både brannsynsavdelingen og feiervesenet. I tillegg måtte noe av materiellet lagres på en annen kant av byen. I dag er alt og alle samlet under samme tak.

Stasjonen

Bygget som ble påbegynt i januar -98 ble stipulert til å koste i underkant av 35 millioner kroner, et anbud som ikke ble overskredet med en krone.
Det første som møter besøkende er en luftig og pent dekorert resepsjon som seg hør og bør i et moderne foretak.
I stasjonens 2. etasje blir vi geleidet inn i Sarpsborgs nye, og topp moderne 110-sentral. Sentralen er godt egnet til å betjene byens 50 000 innbyggere, samt også store deler av indre Østfold. Sentralen er til daglig enmannsbetjent, men har plass og utstyr til to operatører hvis situasjonen krever det.

Kjøkken og oppholdsrom er lyse og trivelige, og balkongen blir nok flittig brukt på varme sommerdager.
Mannskapsrommene har som på de fleste nye brannstasjoner hotellstandard.  
Vognhallen er stor og luftig med doble kjøreporter, ulike verksted, vaskerom og lagerrom er lett tilgjengelig fra vognhallen.
Se mer om den nye stasjonen og Sarpsborg brannvesen på internett:
 

 

Publisert: 07-07-1999

COMMENTS