Et engasjert medmenneske har gått bort

HomeDiverse

Et engasjert medmenneske har gått bort

Den erfarne politimannen Arne Sigve Klungland hadde bare vært et par timer på jobb mandag 6. april, da han ble drept i Kongsgata i Stavanger.

Klungland var operativ uteleder ved Stavanger politistasjon.  I morgentimene var han ute med politiets kommandobil da meldinga kom om ranet på Domkirkeplassen.  Han ble drept da en av ranerne åpnet ild mot kommandobilen hans som da befant seg i Kongsgata, rundt 70 til 100 meter fra selve ransstedet.

53 år gamle Arne Sigve Klungland fra Hommersåk var en meget erfaren politimann.  Han hadde vært operativ uteleder de siste sju årene, og han hadde gjennom sin mangeårige politikarriere ledet flere større rednings- og leteoperasjoner.  Ved frammøte på branner og ulykker var det alltid betryggende å konstatere at det var Klungland som ledet aksjonen.  Han var en engasjert, nøyaktig og utholdende person.
Klungland har vært med på å utvikle sterke bånd mellom nødetatene som helse- politi- brann- og frivillige organisasjoner.  Han var alltid tilstede både sosialt og operativt ute i felten.  Han hadde alltid omtanke og omsorg for dem han hadde rundt seg

Arne Sigve Klungland var opprinnelig fra Flekkefjord, men begynte ved politiet i Stavanger som politiassistent allerede i 1972. Etter at han avsluttet Politihøgskolen i Oslo i 1974, jobbet han ett år ved politiet i Oslo, nærmere bestemt ved Manglerud politistasjon.  Deretter kom han til Stavanger i 1975 og har siden tjenestegjort ved flere avdelinger

Klungland var meget engasjert i redningstjenesten.  Han var hundefører, hadde egen hund og jobbet i flere år innen hundepatruljen.  Han gjorde mye for å bygge opp politiets redningstjeneste og ledet flere søk etter skred og ulykker i fjellet.

Han var også hovedveileder for politistudentene i Stavanger i flere år.  I tillegg var han et sosialt engasjert menneske på fritida og deltok i flere frivillige organisasjoner.  Blant annet kjørte han flere ganger til Ukraina med nødhjelpssendinger.  Og han kjørte også turbuss i fritiden.
Arne Sigve Klungland var kanskje det sterkeste bindeleddet mellom brannvesenet og politiet i Stavanger.   Det berører oss veldig når det går så galt som det gjorde her. 
Arne Sigve Klungland etterlater seg kone, to voksne barn og to barnebarn.
 

Publisert: 02-03-2004

COMMENTS