Brannmann fikk ærespris

HomeDiverse

Brannmann fikk ærespris

Oslo kommune gir hvert år ut en pris til idrettsutøvere fra byen som har tatt medalje i VM eller OL. Sammen med blant annet Kjetil Andre Aamodt (alpint) og Hanne Staff (orientering) fikk Pål Kolbenstvedt Oslo kommunes ærespris for fortjente idrettsutøvere. Pål jobber på redningsavdelingen i Oslo brann- og redningsetat.

Pål fikk prisen for sin bronsemedalje fra VM i firerformasjon fallskjerm som ble avholdt i Frankrike i fjor høst. Formasjonshoping er en gren hvor fire hoppere forsøker å lage så mange formasjoner som mulig mens de raser nedover i 200 km/t i fritt fall. På hvert hopp har de 35 sekunder til rådighet. I konkurranse med ca. 35 andre nasjoner gjorde det norske bronselaget 206 formasjoner på ti hopp mot Storbrittanias 205 formasjoner på fjerde plass.

Pål Kolbenstvedt sier til ”Brannmannen” at han nå legger opp etter 13 år på det norske landslaget. ”Det er vel på tide å kaste inn håndkleet når man er 38 år. Jeg er mer sugen på en god sigar enn lange treningsdager og jeg er dessuten nybakt pappa”, ler Pål. Han legger til at han ønsker å berømme ledelsen i Oslo brann- og redningsetat for en utrolig velvillig og positiv innstilling slik at han har kunnet kombinere jobb med toppidrett.

Pål Kolbenstvedt meritter er:

9500 hopp (flest i Norge)
25 NM-gull
3 kongepokaler
3 sølv og 2 bronse i VM
1 bronse i World Cup 1998
3 bronsemedaljer i VM 1999, 2001 og 2003
1 sølv i World Games i Japan i 2001 som høyeste plassering  
 Publisert: 02-03-2004

COMMENTS