7-kamp for brannmenn i Follo

HomeDiverse

7-kamp for brannmenn i Follo

Som en oppfølger og videreutvikling av fjorårets suksess ble det lørdag 19. august avviklet 7- kamp for brannfolk i Folloregionen.

Underbrannmester Lasse Botten ved Søndre Follo brann og redningsvesen (SFB) tok i fjor initiativet til 5-kamp for brannfolk i Folloregionen, med motivasjon til fysisk fostring og bedre sosial kontakt mellom mannskapene som formål. Arrangementet ble så godt mottatt at brannsjefen i Nordre Follo brann og feiervesen (NFBF) under banketten påtok seg ansvaret for gjennomføring i år. 

Lørdag 19 august i år var vi derfor samlet ved Ski brannstasjon med følgende ni påmeldte lag:  SFB Vestby 1, SFB Frogn, NFBF Ski, NFBF Oppegård, NFBF 01-laget, NFBF forebyggende, NBV (Nesodden brannvesen) og 110-Follo.
Værgudene sjarmerte med strålende augustsol, noe som førte til at utrykningsbekledningen virkelig ga deltagerne behov for væske tilførsel.

Øvelsene var i år lagt opp for lagvis deltagelse:

 1. Løping og brannmelding med påfølgende påkledning
 2. Normalutlegg fra kum
 3. Opptrekk i stang
 4. Bæring av dukke (50kg) med hinder
 5. Situps/pushups
 6. Kasting av 65 mm slange / spørsmål fra brannmelding

Som et fandenivoldsk forsøk på å  tappe den siste saft fra deltagerne, hadde arrangør valgt å legge inn tautrekking etter utslagsmetoden som en egen liten gest før dusjen.  110-Follo vant øvelsen, tross i at Glenne måtte byttes ut mot lagets reserve.

Resultater pr. øvelse

   

Øvelse Beste lag

 1. SFB Vestby 2
 2. 110 Follo
 3. SFB Frogn
 4. SFB Vestby 1
 5. NFBF Ski
 6. 110 Follo

Når kolleger møtes på denne måten, ligger det selvsagt mye prestisje i lufta. Men humor og en vennskapelig tone finnes i bunn og skaper en utrolig god stemning blant mannskapene.  Arrangementet er absolutt å anbefale, og andre regioner oppfordres til å gjennomføre tilsvarende. Her kan det spilles videre til fylkesmesterskap og norgesmesterskap?   
 

Resultater sammenlagt

 1. SFB Frogn
 2. NFBF Ski
 3. 110-Follo
 4. SFB Vestby 1
 5. NFBF Oppegård
 6. NFBF Forebyggende
 7. Nesodden brannvesen
 8. SFB Vestby 2
 9. NFBF – 01 laget

Publisert: 05-09-2000

COMMENTS