Setter opp katastorfefilm til ære for nødetatene 

HomeDiverse

Setter opp katastorfefilm til ære for nødetatene 

 
Distribusjonsselskapet Manymore setter opp en visning av den franske katastrofefilmen «Notre-Dame i flammer» på kinoer over hele landet i uke 48 til ære for arbeidet som alle nødetatene gjør.
 
– Nødetatenes filmkveld er satt opp som filmbransjens takk til alt arbeidet som nødetatenes gjør for oss, uten å få en takk for jobben. Til ære for nødetatene settes billettprisene til maks 100 kroner, noen steder enda lavere, sier Bjørg Veland i Manymore. 
Tanken er at alle besøkende betaler samme pris for billettene.
– Noen steder går offentlige instandser inn og betaler for de ansatte i nødetatene. Det er veldig hyggelig, sier hun.
 
Ideen vokser
Markeringen hadde sin fødsel i Rogaland, hvor alle kinoene har satt opp filmen, men har fått bein å gå på og nå melder stadig flere kinoer seg på.
 
 
Notre-Dame i flammer er en storfilm fra den franske regissøren Jean-Jacques Annaud, som har tatt for seg hva som gikk galt 15. april i Paris. annaud står bak filmer som Rosens navn, 7 år i Tibet, Bjørnen og mange andre. Da katedralen Notre Dame de Paris tok fyr og ble overtent i løpet av kort tid, gjorde alle nødetatene en enorm jobb, og katedralen ble reddet ved nærmest overmenneskelig innsats.
 
– 1. desember er røykvarslerens dag, og derfor var det naturlig å legge visningene til denne uken, sier Veland.
– Vi hadde æren av å ha regissøren til stede på gallavisningen av filmen i Oslo. Nå er det på tide å la nødetatene få sin dag i solen. Det fortjener de, sier Bjørg Veland
 
På siden www.firmakino.no kan man se hvilke kinoer man kan besøke, for å se filmen.