Ny stasjon i Namsos

HomeMateriell/Stasjoner

Ny stasjon i Namsos

Etter trange kår i mange år flyttet Namsos brann- og redningsvesen i august inn i ny brannstasjon. Med ny stasjon har brann- og redningsvesenet fått bedre funksjonalitet, bedre øvelsesmuligheter og bedre arbeidsmiljø.

Den gamle stasjonen var egentlig fra 1937 med påbygg fra 1959. Det var den første stasjonen i Namsos, men i de siste årene helt uholdbar som moderne brannstasjon. 
Den nye brannstasjonen er på 1750 kvadratmeter med fem kjøreporter og egen vaskehall. Stasjonen har kostet 43 millioner kroner og har lokaler til 110-sentralen og til forebyggende avdeling og feierne som tidligere hadde kontorplass andre steder.

Brannstasjonen har tårn med klatrevegg innvendig og muligheter for rappellering utvendig. Tårnet er også tilrettelagt for øvelser med høydemateriell. 
– Den gamle stasjonen var så trang at vi ikke hadde plass til store biler. Nå får vi en oppdatering av materiellet ved ny mannskapsbil og tankbil neste år mens nytt høydemateriell kommer i 2013. I tillegg har vi fått slangepleieutstyr og elektrisk heis til å henge opp slanger med. Nytt materiell og ny øvelseslokaliteter vil gjøre hverdagen enklere og gi oss bedre mulighet til å utvikle brann- og redningsvesenet, sier brannmester Terje Strømmen. 
Og ikke minst betyr stasjonen et løft for det fysiske arbeidsmiljøet for brannmannskapene. 
– På den gamle stasjonen hadde vi èn avtrekksvifte på hele stasjonen. Nå har vi et ventilasjonsrom på hele 60 kvadratmeter. Det betyr en voldsom forskjell, sier Strømmen.

Fakta:
Namsos brann- og redningsvesen:
29 ansatte, herav 17 heltidsansatte. Dagkasernert utrykningsstyrke.
110-sentral for Nord-Trøndelag. Betjener 27 kommuner.

COMMENTS