NNM i fotball

HomeDiverse

NNM i fotball

Årets store begivenhet for nord-norske brannmenn gikk av stabelen 11. og 12. februar i Namsos. 13 lag stilte opp i årets mesterskap og lagene kom fra Kirkenes i nord til Steinkjer i syd.

I år deltok også et lag fra Askim i Østfold, men de stilte utenfor konkurransen. Askim hadde med den eneste kvinnelige deltageren, Eilind Bjørhovde som er lærer til daglig, men hun er også deltidsmannskap i Askim brannvesen. Askim brannvesen ville se hvordan arrangementet var for å få nyttige tips og råd. Tanken er at de skal forsøke å dra i gang et tilsvarende arrangement på Østlandet.
Det ble spilt 34 kamper som startet fredag ettermiddag og ble avsluttet med finalen på lørdagen hvor vinneren, Narvik brannvesen ble kåret.

Det var i år store forventninger til laget fra Banak. De vant i fjor og fikk sølv året før og de var derfor en av de store favorittene. Men fotballen er rund og ikke alltid så lett å ha med å gjøre. Dette fikk Banak erfare i de første innledende kampene. Med tap på 4-0 og 5-1 er det ikke lett å motivere seg for videre spill. Derfor ble det sisteplass denne gang, men de lovet å komme sterkere tilbake neste gang.
Kampen om 3. og 4. plass gikk mellom Namsos og Svalbard. Begge lag spilte meget godt. Ove Steffensen fra Namsos var etter min mening den beste på Namsos sitt lag. Svalbard hadde Vidar Enge, en rask spiller som var meget god. Denne fighten ble vunnet av Namsos som dermed fikk bronse i turneringen..

I finalen møttes Harstad og Namsos og her var Harstad favoritter for de hadde aldri tapt for Narvik tidligere. Selv om Bjørn Samuelsen og Stig Aune spilte godt, hadde Narvik bestemt seg for å slå Harstad i år. Etter bare seks sekunder, satt Frank Larsen fra Narvik ballen i mål. Men etter syv minutter utlignet Bjørn Samuelsen. Da våknet imidlertid Kjell Larsen fra Narvik som satte inn seiersmålet.
Banketten var på hotell Norlandia hvor de fleste av spillerne bodde. Toastmaster for kvelden var veterinæren i Namsos og han var både underholdende og morsom.

Brannsjef Ståle Ruud sto for kåring av vinneren og utdeling av premier.
Frank Larsen fra Narvik fikk premie for flest scoringer. Beste spiller i turneringen ble Stein Kyrre Olsen. ”Fiaskoprisen” gikk til Askim brannvesen som ble sist på lista og som hadde reist 75 mil for å delta.
Ole J. Andersen fra Norsk Brannidrettsforbund holdt tale og overrakte forbundets banner til Namsos brannvesen som takk for et vellykket arrangement. Og vellykket var det. Arrangementskomiteen hadde gjort en kjempejobb og alt fungerte flott.
”Brannmannen” takker Namsos brannvesen for innsatsen. Vi gleder oss til neste år da Svalbard skal arrangere NNM i fotball.

Hans-Jørgen Steinbo,
”Brannmannen”

Resultatliste:
1. Narvik
2. Harstad
3. Namsos
4. Svalbard
5. Bodø
6. Norges Brannskole
7. Rana
8. Andøya
9. Kirkenes
10. Steinkjer
11. Fauske
12. Banak
13. Askim
 

Arrangementet ble avsluttet med en flott bankett på Holmenkollen Park Hotell med god mat og kanskje det viktigste momentet ved slike arrangement, sosialt samvær med gode kollegaer.
 

Publisert: 05-03-2000

COMMENTS