NM på ski 2000

HomeDiverse

NM på ski 2000

Forberedelser

Skigruppa i OBIL (Oslo Brann- og Redningsetats idrettslag)  var godt forberedt til årets NM på ski, med hopprenn i Linderudkollen og langrenn/stafett i Sørkedalen. Skigruppa ønsket i utgangspunktet å arrangere langrennet i Holmenkollen, men da anlegget var bortbestilt var den vanligvis så snørike Sørkedalen ingen dårlig erstatning. Alt var planlagt til punkt og prikke, men her ville tydeligvis værgudene ha et ord med i laget, for etter normale værforhold i begynnelsen av vinteren slo den grønne vinteren til og skapte hodebry for arrangementskomitéen.

Mens snøen lavet ned på de nordlige breddegrader, måtte Østlandets ivrige skiløpere finne seg i å reise land og strand rundt for å finne en snøflekk med preparerte løyper. Til alt hell klarte arrangementskomitéen i siste liten å flytte rennet til Holmenkollen, takket være skiforeningens velvillighet.
Solskinn og snøen som kom bare to dager før rennet, dannet en vakker ramme rundt dette tradisjonsrike arrangementet. Brannmenn og kvinner fra Vadsø i nord til Arendal i sør sjekket inn på Holmenkollen Park Hotell som ligger et steinkast fra skiarenaen og alt lå til rette for en flott skihelg.

Stafett

Startskuddet for stafetten gikk kl. 18.00 på fredag, og etter en spennende fellesstart ble det tidlig i løpet klart for de fleste at det skulle bli vanskelig å slå Oslos 1. lag som med Eskil Knag, Ansgar Danielsen og Morten Grøan  spurtet inn til en rimelig overlegen seier. Kampen om andreplassen sto mellom Asker og Bærum og Oslos 2. lag. Dette så lenge ut til å gå Asker og Bærums vei, men etter en kollektiv kraftanstrengelse var det til slutt Oslos 2. lag som kapret sølvet.

Hopp/kombinert

Hopprennet ble som planlagt, arrangert i Linderudkollens lille bakke, som med et K – punkt på 39 meter var en stor nok utfordring for de fleste. At viljen til å delta var stor viste Ketil Tærum fra Oslo da han for første gang i sitt liv i prøveomgangen satt utfor et ovarenn. Det var imidlertid lite å gjøre med Ansgar Danielsen fra Oslo Brann- og Redningsetat som med lengder opp til 38 meter i begge omganger ikke bare tok gullet, men også la forholdene til rette for kombinertseieren.
Nils P. Nordeng fra Asker og Bærum brannvesen tok sølv med et bestehopp på 37 meter og Per Arne Kårstad fra Oslo tok bronse med et bestehopp på 35 meter.

Ansgar Danielsen fra Oslo Brann- og Redningsetat gikk greit inn til kombinertseieren med en sluttpoengsum på 440,3. Torbjørn Myklestad fra Trondheim tok med seg sine 176 poeng fra hopprennet og kapret andreplassen med en sluttsum på 321,4, med Jostein Dragseth fra OSL Gardermoen like etter med 311,3 poeng.

Langrenn

Langrennet som er delt opp i alders- og ambisjonsklasser, gikk i en 8,5 km løype som av mange ble beskrevet som meget krevende. Løypa slynget seg rundt i området og ga deltakerne små muligheter til å hvile. Etter den fine stafettseieren til Oslo var det få som tvilte på at gullet ville gå til noen andre, men at pallen kun skulle bestå av Oslogutter var vel i overkant av hva hovedstadens brannvesen kunne håpe på. Morten Grøan tok den gjeve Norgesmester- tittelen med en sluttid på 22,25. Eskil Knag var ikke langt etter da han spurtet inn på 22,53. Ansgar Danielsen tok tredjeplassen på 23,09 og viste at det er jevnt i toppen.
Selv om ambisjonene til deltakerne lå på ulike nivåer er en gjennomgang av resultatlistene et imponerende syn og et bevis på at alderen ikke spiller så stor rolle allikevel.

Arrangementet ble avsluttet med en flott bankett på Holmenkollen Park Hotell med god mat og kanskje det viktigste momentet ved slike arrangement, sosialt samvær med gode kollegaer.
 

Publisert: 05-03-2000

COMMENTS