Look to Drammen! NBUF – 2011

HomeDiverse

Look to Drammen! NBUF – 2011

– Undervisningsarbeid i brannvesenet. Kjenner vi noen som har noe å bidra med? 
– Alle trenger faglig påfyll og å møte andre i samme situasjon.
– Fantastisk flott konferansehotell dere har her i Drammen forresten!

Det er planleggingsmøte for det niende NBUF. Beate Lippert og Runar Brekke fra Drammensregionens brannvesen IKS har invitert Geir Ulriksen fra Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS og Torgeir Dybvig fra Hedemarken brannvesen for å snekre programmet for NBUF 2011. Jon-Ola Wattø fra Ålesund brannvesen skulle også vært her siden de var arrangør i 2010, men kunne dessverre ikke møte.

Diskusjonen om programmet går livlig.
Hva er NBUF- Norske Brannvesens Undervisnings Forum?
–Hvert år om våren møtes 60-70 brannfolk for faglig og sosialt påfyll. Forumet arrangeres som en stafett. Det er ingen aktivitet mellom forumene, og i 2011 er Drammen vertskap. Hovedformålet med forumet er å samle ansatte i brannvesen som har interesse av undervisningsarbeid. Stafettpinnen overleveres uten vanskeligheter, det er konkurranse om å være arrangør, forteller Beate Lippert. 
– Hvorfor i all verden vil dere arrangere en stor konferanse? 
– Vi i DRBV har hvert eneste år deltatt på NBUF. Hver gang kommer vi inspirerte tilbake fra forumet, forteller Lippert og Brekke. 
– Vi følte det var på tide av vi, Drammensregionens brannvesen, fikk muligheten til å arrangere dette. Dessuten har vi lyst til å vise fram den flotte byen vår. Det er mange som sier ”look to Drammen” for tida! 
– Vi vil gjerne gi noe til alle som jobber hardt hele året med å formidle brannvernkompetanse, føyer Brekke til. 
– Det koster å gi av seg sjøl hele året. To dager med faglig og sosialt påfyll er både nødvendig og inspirerende. Ikke minst kvelden mellom dag og én og to gir mange et løft. Dette er nettverksbygging! 
– Hva kan deltakerne forvente i 2011? Geir Ulriksen kaster seg på… 
– Vi vil legge vekt på motivasjon og forebygging av utbrenthet blant undervisningspersonell innen brann og redning. Norsk brannvernforening vil være tilstede og snakke om blant annet sertifiseringen av varme arbeider, og flere utstillere vil være på plass. Vi lover erfaringsutveksling i store lass.
Torgeir Dybvig i Hedemarken IKS har allerede fått tildelt ansvaret for NBUF i 2012.
– Jeg er her i dag for å lære, men det er tydelig at disse folka er åpne for alle slags ideer og innspill. Jeg er overbevist om at NBUF i

Drammen blir en flott opplevelse.
– Økonomien, da?
 – Dette er basert på selvkost og null fortjeneste, sier Lippert. Deltakerne dekker reise og opphold selv. Konferanseavgiften balanseres mot utgiftene. De skal holdes så lave som mulig. Dugnadsånden gjelder enda. 
Vi treffer Nicklas Helgstrand i Asker og Bærum brannvesen. Han har deltatt på flere NBUF tidligere. 
– Skal du til Drammen 24. og 25. mai i 2011?
– Uten tvil! NBUF er et fantastisk forum der jeg treffer andre som jobber med samme saker som meg. Her møtes brannfolk fra hele Norge. Store brannvesen med egne ansatte som underviser på heltid, og små kommuner med sine utfordringer i opplæring av egne ansatte og lokalbefolkningen. Utrolig lærerikt. Jeg gleder meg! 
– Er det ikke fare for at dette ligner på Brannvernkonferansen eller Brannkonferansen på Gardermoen? 
– Nei, NBUF er nok mindre formelt. Det er mer spesialisert mot opplæring og undervisning. Det er færre folk. Programmet gir deg tid til å treffe likesinnede, og det er viktig, sier Brekke. 
– NBUF passer for mange. Vi håper konferansen i Drammen blir godt besøkt. De som ikke kommer vil gå glipp av mye, føyer Geir Ulriksen til.
 – Ikke minst får vi tro at kveldsarrangementet i Gildehallen på Aass bryggeri frister, avslutter Runar Brekke.


Fakta
Norsk Brannvesens Undervisnings Forum startet i Bergen i 2003 etter initiativ fra Tor Bjørkås og Johnny Ekanger, Bergen brannvesen. 
2003 Bergen 
2004 Molde 
2005 Asker og Bærum 
2006 Tromsø
2007 Trondheim
2008 Bergen
2009 Stavanger
2010 Ålesund
2011 Drammen
2012 Hamar

NBUF Drammen 2011

Newer Post
Older Post

COMMENTS