Brannkorps med snøballer og pulver

HomeBrann

Brannkorps med snøballer og pulver

Med delvis lånte pulverapparater og snø klarte brannvesenet i Grov å slokke en lastebilbrann 16. november. Skånland kommune disponerer ikke egen tankvogn.

Lastebilen skulle flyttes da eieren oppdaget at det brant i den overbygde lastebilen som delvis var innredet som campingbil. Brannkorpset i Grov var framme ved lastebilen etter ca. 20 minutter.

En beboer i området varslet brannen og sier:
– selve slokkingen var et merkelig skue. 10- 12 brannfolk kom relativt hurtig til stede med fine biler med blålys merket Skånland brannvesen, hjelmer, nødvendig bekledning og noen pulverapparater. Men uten vann! Tenk deg synet av et brannkorps som går løs på flammene med snøballer og lette pulverapparater! Nå er det på tide at Skånland kommune investerer i et tanksystem som kan brukes der det ikke finnes brannhydranter. Hva skal vi gjøre dersom det begynner å brenne i et bolighus eller en hytte i dette området? Kaste snø?

 

Man tar det man har

Gunnar Johansen er medlem av brannkorpset i Skånland.
– det stemmer at vi brukte pulver og snø. I slike situasjoner det viktig å bruke det man har for hånden. Brannen var faktisk under kontroll da tankvogna fra Bjerkvik brannvesen kom til assistanse etter en tid. Selve lastekassen ble brannskadet, men brannfolkene reddet resten av bilen og tilhengeren, sier Johansen.

Johansen medgir at det er uholdbart at kommunen ikke disponerer egen tankvogn, men han sier teknisk sjef Reidar Johansen i kommunen jobber med saken. Teknisk sjef har for øvrig gjort en solid innsats for å bedre brannberedskapen, sier Gunnar Johansen. Blant annet er brannmannskapene nå utstyrt med egne personsøkere som øyeblikkelig registrerer meldinger om brann. Det er et stort fremskritt i forhold til tidligere. 
 

Publisert: 07-12-1999

COMMENTS