Per Henly til minne

HomeDiverse

Per Henly til minne

Per Henly døde 25. Januar, bare tre dager etter sin 82- års dag.

Etter middelskole arbeidet han en kort tid i et skipsbefrakterfirma. På 18- års dagen tok han sertifikat og kjøpte lastebil for å begynne for seg selv. Etter hva han selv sa så slet han fælt for å klare de månedlige avdragene. Lykken sto han bi, både han og bilen ble rekvirert av det sivile luftvern. Begge ble plassert på Hovedbrannstasjonen som da sto ferdig. Den første tiden jobbet han på bilverkstedet, men han ble snart satt inn i utrykning. Under krigen fikk han kjørt seg med ulykker og sabotasjebranner.
Først etter krigen ble han fast ansatt som brannkonstabel. Som sjåfør og røykdykker tjenestegjorde han på mange stasjoner og gikk gradene fram til han i 1970 ble ansatt som personalleder. Denne stillingen hadde han inntil han gikk av med pensjon i 1980.

Tidsskriftet Brannmannen fikk også nyte godt av hans innsats da han i 1955 ble valgt inn som redaksjonssekretær, et verv han innehadde i vel 10 år. Noen år var han også formann i borettslaget Keyserløkka Syd.

Hytta på Slemmestad ble imidlertid hans alt og ett. Her hadde han syv mål jord og han satte sin ære i å avle alt som kan avles i norsk jord. Han var raus og delte ut grønnsaker og frukt til slekt og venner.

Alle vi som fikk nyte godt av hans vennskap gjennom årene sitter igjen med et vell av gode minner. Vi føler med Hanna, Grethe, Liv Berit og barnebarna og lyser fred over hans gode minne.

 

Publisert: 06-01-1999

COMMENTS