Ny brannbil til Lofoten

HomeMateriell/Stasjoner

Ny brannbil til Lofoten

Det er nærmere 40 år siden sist at det ble kjøpt inn ny brannbil til kommunen. Derfor er det en stor begivenhet for oss a' få ta i bruk nybilen.

Det forteller underbrannmester, Hans Bjørnstad i Svolvær brannvesen. Nylig ble en ny Scania 124 overlevert fra Scania Nord i Narvik etter å ha vært ombygd ved Fløby i Sverige. Bilen ble levert med firehjulstrekk og manuell girkasse.

I 1938 kjøpte daværende Svolvær kommune en ny Chevrolet og avisen kunne fortelle om «et hypermoderne og effektivt brannslokningsapparat». Bilen ble levert av Løwener Mohn A/S og det var firmaet ingeniør Røed som kjørte bilen opp til Lofoten. I 1961 kjøpte kommunen en ny Dodge med 400 liter vanntank og frontpumpe. En ny liten revolusjon var i anmarsj. Også den bilen ble av avisen betegnet som et unikum.

– Takket være en handlekraftig rådmann og økonomisjef, fikk brannvesenet overført 1,8 millioner kroner fra salget av flyplassen i Svolvær, øremerket nybilkjøp. Dermed startet prosessen med anbud og innhenting av priser. Valget falt på Scania med oppbygging i Floby i Sverige, forteller Bjørnstad, og legger til:
– Det er en meget bra bil vi har fått. Bare det å få med seg alt av utstyr er en stor fordel avslutter Bjørnstad.

 

Publisert: 07-07-1999

COMMENTS