Nordisk mesterskap 1999

HomeDiverse

Nordisk mesterskap 1999

I tre dager var 211 brannfolk samlet i Stockholm for å delta i det 29. nordiske brannmesterskap. 35 korps fra Norge, Danmark, Finland og Sverige deltok. Nordisk Brannmesterskap er et nordisk mesterskap for ansatte i brann- og redningsvesen i de nordiske land, hvor det konkurreres i fotball, triathlon og friidrett. For to år siden var det i Gøteborg. I år 2001 vil det bli arrangert i Finland, deretter i Norge i 2003 og Danmark i 2005. Her treffer vi gamle venner og konkurrenter igjen.

Vi ble innkvartert på Zinkensdamm Vandrerhjem som er en perle midt i Stockholm, med god mat, fine rom og en topp overnattingsplass. Været var strålende med sol hver dag. Det kan tenkes at det var noe i det varmeste laget for de som var aktive.
Fra Norge var troppen på 55 brannmenn som var fordelt på syv korps ( Oslo, Bergen, Asker & Bærum, OSL Gardermoen, Nedre Romerike, Odda, Fredrikstad og Forbundet). Troppen besto av to fotball-lag fra Bergen og Oslo, og en friidrettsgruppe på 19 personer.
Sverige hadde flest deltakere og Norge hadde færrest. Dette må vi få gjort noe med til neste gang, da skal det arrangeres i Finland.
Det må da være flere som driver mosjon/friidrett blant brannfolk i Norge. Hva med de ansatte i deltidsbrannvesen ?. Det har aldri deltatt noen fra den gruppen. Hva om dette kan bli en utfordring til neste nordiske mesterskap ??.

Fotballen var oppdelt i to puljer.
Pulje A: Gøteborg, Oslo, Stockholm og Helsingfors.
Fra de innledende kampene:
1. Gøteborg poeng 7, mål 15 – 5.    
2. Stockholm poeng 7, mål 8 –4.
3. Helsingfors poeng 3, mål   6 – 8.    
4. Oslo poeng 0, mål 3 – 15.

Pulje B: Sundsvall, Vanda, København og Bergen.
Fra de innledende kampene:
1. Sundsvall    poeng 7, mål 8 – 2.      
2. Bergen poeng 7, mål 7 – 4.
3. København poeng 1, mål 3 – 7.      
4. Vanda  poeng 1, mål 3 – 8.

Det var stort at Bergen fikk bronsje. Det er 16 år siden et norskt lag klarte å komme på medaljeplass. Bergen spillte bra fotball og var tydelig godt forberedt, lagmoralen på banen var topp.

De norske friidrettsutøverne forsynte seg grådig av premiebordet, det ble også satt en ny mesterskapsrekord. Det var på 1500 meter, klasse 40 – 44år av Karsten Måkestad fra Odda, den nye tiden er på 4.16.24. Det var Dagfinn Olsen fra Odda som hadde den gamle, så rekorden holdes fortsatt av brannfolk fra Odda.

1500meter, klasse 40 – 44 år: Gull: Karsten Måkestad fra Odda.
Sølv: Jarle Taule fra Bergen.
Åge Espelid fra Bergen, deltok også i denne klassen.

100meter: Sølv: Jan Tore Svingen fra OSL på tiden 12.05.
Milan Røgeberg, Knut-Erik Villandsen og Tom Seehusen fra Asker & Bærum, deltok også.

1500 meter, klasse 50 – 54 år: Gull: Dagfinn Olsen fra Odda.

5000 meter, klasse 40 – 44 år: Gull: Karsten Måkestad fra Odda .
Sølv: Arild Baarlid fra Nedre Romerike.

Spyd: Bronse: Kjetil Waagen fra OSL
Stein B. Pedersen fra OSL deltok også.

I trekamp klasse 40 – 44 år, hadde vi Frank Johannessen fra Fredrikstad som skulle forsvare gull fra Gøteborg. Frank fikk skade i ankelen ved starten av 100 meter så var det over og ut for hans del. Vi hadde andre med i trekamp, men det ble ikke noen medalje men hederlige plasseringer av Bjarne Aas, Fredrikstad, Øivind Løsåmoen, Oslo, Ole Jørgen Engen, OSL.
Bergen etteranmeldte et stafettlag og kom inn på en hederlig fjerde plass, laget var en miks mellom fotball- og friidrettsutøvere.
Norge som nasjon tok 7 medaljer i friidrett og en i fotball.

Det var en meget fornøyd gjeng som reiste hjem på fredag. Nå må vi forberede oss til neste Nordisk som er i Finland om to år. Er det interesse for å få resultatlisen er det bare å kontakte forbundet. Vi satser på en større tropp om to år.

 

Publisert: 07-09-1999

COMMENTS