Nordisk brannmesterskap 2011 i Helsingfors

HomeDiverse

Nordisk brannmesterskap 2011 i Helsingfors

For 35. gang var brannmenn samlet for å konkurrere i Nordisk brannmesterskap. Mesterskapet ble denne gang arrangert i Helsingfors.

Det var totalt 50 medlemmer av idrettslagene i Oslo og Trondheim som 9. august reiste for å konkurrere mot finner, svensker og dansker i grenene fotball, trekamp og terrengløp. Tirsdagen var ikke konkurransedag, men gikk med til reise, innkvartering på hotell, styremøte i nordisk arrangementskomite og hyggelig kameratkveld.

Gull i terrengløp
Onsdags 10. august var det alvor, og Oslo fikk en god start på mesterskapet med flere medaljer. Ingunn Selvåg fikk gullmedalje og ble nordisk mester på 10 km terrengløp. Wenche Karlsen forsvarte sin bronsemedalje i terrengløp fra mesterskapet i Stockholm. Asle Hembre klarte også en god sølvmedalje i trekamp.

Bronse i fotball
På fotballbanen fikk Oslo derimot en dårlig start med 2-1 tap for Helsingfors. Dette var en kamp mange mente Oslo burde ha vunnet, da de hadde det meste av spillet og fikk et mål feilaktig annullert. I neste kamp gikk det bedre med seier 4-2 over Tampere. Med seier for Trondheim mot Tampere og uavgjort mot Helsingfors var det duket for to spennende avgjørende kamper neste dag.
Torsdag skulle det hele avgjøres om hvilket lag fra denne gruppen som skulle spille finale. Oslo sparte ikke på noe i sin kamp mot Trondheim, Trønderne ble feid av banen med 6 -0. Helsingfors klarte også å vinne sin siste kamp, og vant dermed gruppen. Dermed var det duket for finale mellom Helsingfors og den andre gruppevinner Göteborg.

Finalen ble spennende og velspilt, og med 3 -1 seier til Helsingfors forble gullet i Finland. Bronsemedalje ble delt ut til Oslo og København, som ble nummer to i sine grupper.
Under banketten fikk OBIL overlevert flagget til Nordiske brannmesterskap. Dette er ”stafettpinnen” som betyr at det er vi som skal arrangere lekene neste gang. Grunnet World Police and Fire games i 2013, vil mesterskapet først skje i 2014. 
OBIL takker for god deltagelse og et fint gjennomført arrangement. Samtidig ønsker OBIL dere alle hjertelig velkommen til Nordisk brannmesterskap i Oslo 2014.

COMMENTS