NM i fotball 2010

HomeDiverse

NM i fotball 2010

I år var fotball-NM lagt til Nedre Romerike fra 9. til 11. juni. Det var påmeldt 10 lag som ble satt opp i to puljer.

Puljevinnere ble Oslo og Bergen. I semifinaler møttes Bergen og Trondhjem, der Trondhjem vant en fortjent seier 3-1. I den andre semifinalen møttes Oslo mot Nedre Romerike, der Oslo vant 4-0. Oslo og Trondhjem møttes da i finalen, og det var nok de to beste lagene denne gang. Oslo viste seg som det beste laget og vant fortjent finalen 2-0.

Jeg må få lov å gratulere Oslo som vinnere, og ikke minste alle de andre ni lagene, som var med og gjorde dette til et sportslig godt arrangement.
Vi må også få takke Nedre Romerike som hadde lagt til rette med to fantastiske baner og gode fasiliteter som gjorde at dette var et meget vellykket NM. Det var jo heller ikke dumt at det var Lillestrømdager de dagene vi var der nede, for vi vet alle at like viktig som det sportslige er også det sosiale aspektet. Det å treffe mange gode kollegaer fra hele landet, er jo også et viktig formål med disse arrangementer.

Dette var det 17 norgesmesterskapet i fotball som er blitt avviklet. Det første var i Stavanger i 1978, og det vant Stavanger. Og som gjerne noen lurer på, så er de forskjellige vinnere av disse mesterskap som følger: Ålesund, Trondhjem og Stavanger har alle èn seier. Kristiandsand har to, Oslo har fire og Bergen har åtte seiere.
Så må jeg få lov å henstille til alle sammen. På tinget denne gang ble det bestemt at Tromsø skal arrangere NM i 2012, så begynn å planlegg allerede, still med et lag og delta. Dette er en opplevelse alle må prøve å få med seg.
Nærmere info om når dette skal være, vil Tromsø komme ut med ved en senere anledning.

Trond Totland for Norsk Brannidrettsforbund

COMMENTS