Karmøy Brann- og Redningsvesen i internasjonal brannmannskonkurranse

HomeDiverse

Karmøy Brann- og Redningsvesen i internasjonal brannmannskonkurranse

Torsdag 10. juni 2004 satte 10 personer fra Karmøy Brann- og Redningsvesen seg i en innleid buss og start et turen til Viborg i Danmark for å være med på Danmarks nasjonale brannidrettskonkurranse.

Det er organisasjonen CTIF, med nasjonale foreninger, som avholder brannmannskonkurranser rundt om i europa årlig.
Vi er det første laget som stiller i denne idretten fra Norge, noensinne.
Derfor blir resultatet fra konkurransen stående som norsk rekord ( offisiell første notering ).

Turen var sponset av vårt eget brannvesen, CTIF komiteen i Norge og flere velvillige lokale bedrifter.
Buss turen til Kristiansand ble en livat og samlende affære, det ble etter hvert ganske mange pauser så det ble sen kveld før vi var framme.
Vi overnattet i Kristiansand Brannvesens gymsal første natten, og var klar for dagseiling til Hirsthals allerede i 0600 tiden fredag morgen. Etter en god frokost om bord begynte det å bli stemning igjen.
Bussturen fra Hirtshals til Viborg i nydelig vær gjorde at vi kom på høyde med oss selv igjen da vi ankom stevneområdet – Sønderborg skole i Viborg.

Etter hvert utover fredagen kom det flere feststemte brannfolk til skolen og vi fikk kontakt med våre kolleger i idrettsgruppa fra Fredrikshavn Brannvesen, som kan sies å være våre faddere i denne fagidretten. 

Fredagskvelden bød vertsbrannvesenet Viborg Brannvesen på grillparty i brannstasjonen, med herlig mat, omvisning og selvfølgelig noe til….

Lørdagen startet med treningstider for alle «hold» – og vi fikk hjelp til litt finpuss og mottok gode råd for gjennomføring av slangeutlegg og stafettløp.

Alvoret startet med oppstilling og innmarsj til banene etter lunsj. 
Innmarsjen, ikledd konkurranse utrustning og med norsk flagg, gjorde tydelig inntrykk på de fleste av de opp mot 500 tilskuerne på veien til og på banene.

Selve konkurransen startet kl. 1400 med slangeutlegg, og Karmøy Brannidrettsgruppe var først ut med Tønder Frivillige Brannvern i banen ved siden av. 
Vi var veldig fornøyd med gjennomføringen, vi hadde kun 1 feil som ga straffepoeng og tiden var akseptabel ( etter vår standard ).
Når alle lag var ferdige ble vår plassering – nr. 12 av 13 lag ( laget vi slo Hobro Brannvesen, var faktisk Dansk mester fra året før.) Alle var imponert over vår plassering og ryddige gjennomføring.

Kl. 1600 var det tid for stafett løpet,- Karmøy Brannvesen fikk æren av å starte igjen i bane 1 sammen med Tønder i bane 2. Her imponerte vi stort og kom i mål hele 6,9 sekunder før vår motkandidat på banen. 
Til slutt havnet vi godt oppe på listen, og slo både vertsbrannvesenet Viborg, Beredskapsstyrelsen Tinglev , Hobro brannvesen, Tønder frivillige Brannvesen og våre venner fra Fredrikshavn Brannvesen.

Både slangeutlegg og stafettløp tidene regnes sammen, eventuelle straffepoeng samt alderspoeng medregnes før en endelig liste kan settes opp.
Vi hadde et veldig ungt lag slik at vi fikk ikke særlig hjelp av alderspoeng ( som enkelte andre lag utnyttet bedre).
Men en plassering nest sist ( på 12 plass) av de 13 deltagende lag, var veldig bra tatt i betraktning at det var første ordentlige konkurranse for laget vårt.
Vi var veldig stolte av resultatet og plasseringen, og fikk også skryt av flere danske lag utover ettermiddagen.

Lørdagskvelden var det så fest og premieutdeling i festsalen på skolen, der vi også fikk anledning til å takke for at vi fikk delta i det danske nasjonale mesterskapet.
Vi fikk deltakerbevis og vår samlede poengstilling ble utropt til ny (første) norsk rekord.

Festen fortsatte med god mat igjen og underholdning utover kvelden,- for de fleste ble det en rolig kveld. Vi bar alle preg av å være stolte av vår innsats og veldig glad for å ha fått lov til å oppleve konkurransene og miljøet rundt.

Søndagen var dagen for opprydding og ta farvel med kolleger og idrettskamerater, og starte på turen hjemover. En nydelig dag og kveld gjorde busstur, ferge tur og busstur igjen til en rolig og avslappende opplevelse.
Avisintervju på telefonen og tanker / planer for neste års internasjonale stevne, gjorde sitt til at gløden for videre satsning og snarlig start på nye treningskvelder var samtaleemne hele turen hjem.
Siste mann kom i hus i 2 tiden natt til mandag,- turen vår var avsluttet.

Opplysninger om CTIF og CTIF brannidrett :
  www.ctif.no
  www.ctif.dk
  www.ctif.com

Ønsker du kontakt med Karmøy Brannvesens Brannidrettsgruppe :
  Kontakt Rolf B. Sandslett, tlf 95 90 76 51
  e-mail : rbs@karmoy.kommune.no  
 

Publisert: 03-07-2004

COMMENTS