Endelig Interschutz!Industribrannbil fra Tyskland

HomeKarusell

Endelig Interschutz!

Etter en pause på sju år grunnet pandemien var det igjen duket for Interschutz ved Deutsche Messe AG i Hannover.  Brann og redning sine to reportere gledet seg derfor stort til nesten fire hele dager på messen.

Simen Short og Anders F. Raaer
Brann og redning

Pro Hotel Messe har en gunstig beliggenhet på rundt 400 meter fra inngangen til messen og skulle være vårt hjem de neste dagene. På hotellet bodde det også flere andre nordmenn som vi fikk gleden av å bli kjent med.

85 000 besøkende på Interschutz 2022

Deutsche Messe AG telte 85 000 besøkende fra 61 land ved slutten av lørdagen. Det er rundt halvparten enn rekordåret 2015. Da kom 157.000 mennesker til Hannover, i 2010 strømmet 123.266 mennesker til Leipzig. I tillegg til Tyskland var Østerrike, Sveits, Nederland, Belgia og Frankrike blant de sterkeste besøksnasjonene.

Interschutz-teamet hadde på forhånd kunngjort at det ville donere én euro per besøkende til «Feuerwehr Aid Ukraine» organisert av det tyske brannvesenforbundet (DFV). Donasjonen ble rundet av til 100 000 euro ved overlevering av sjekken.

Hvor mange besøkende som faktisk skulle komme var det knyttet spenning til på forhånd. På grunn av kanselleringer fra store produsenter som blant annet Ziegler og Magirus samt restriksjoner i forbindelse med koronapandemien, virket redusert interesse sannsynlig. Med mer enn 1300 utstillere fra over 50 land manglet det allikevel ikke ting å se på.

Fremtidsrettet messe

Blant hovedtemaene på messen var den økende betydningen av digitalisering og robotikk som oppdragshåndteringsverktøy. Droner, rednings- og slukkeroboter var derfor en stor del av messen, det samme var systemer for sanntidsoverføring av bilde, video og driftsdata. Brann og- redningsetater kan ikke lenger unngå digitale løsninger. De gjør driften raskere, mer effektiv og fremfor alt sikrere.

Det var også stort fokus på elektrisk drevne kjøretøy i brannvesen og redningstjeneste i fremtiden. Blant annet stilte Rosenbauer med en hel line-up av elektriske brannbiler. Deriblant en helelektrisk stigebil, mannskapsbil

og Rosenbauer Electric Panther – verdens første elektrisk opererte flyplassbrannbil.

 

Neste INTERSCHUTZ-dato

Vi kan konkludere med at Interschutz er stedet for å få med seg de siste nyhetene innen utstyr og materiell og at messen absolutt er verdt et besøk. Den neste INTERSCHUTZ-messen vil finne sted fra 1. til 6. juni 2026 i Hannover og vil nok bli minst like stor og spennende som i år.

 

 

 

COMMENTS