EM- bronse til NBIF

HomeDiverse

EM- bronse til NBIF

I år ble Norsk Brannidrettsforbund invitert til å delta i et uoffisielt fotball EM innendørs i Montville i Frankrike.

Vi kunne delta med 10 deltakere. ( 5 manns lag ). Laguttaket ble foretatt og det var kun spillere som deltok under sist NM i Haugesund med.

De som  deltok var : Frank Nilsen, Kristiansand, Frank Indregård og Rune Feirud, Trondheim, Leif M. Andreassen, Ålesund, Arild Sørflaten, Oslo , Kjell Hestvik, Haugesund, Tony Ugstad, Drammen, Lars Antonisen, Asker / Bærum  og  Frode Mathiasen, Nedre Romerike. Leder under arrangementet var Steinar Johansen og Åge Sørensen NBIF.

Det var noen spente deltakere som var samlet ved avreise på Gardermoen.
Som dere sikkert kjenner til er ikke alle brannfolk så bereiste ute i den store verden.
Vi kom nå fram til Charles de Gaulle flyplass like utenfor Paris. Derfra var det med taxi  ( vi fant nemlig ikke fram til den riktige bussen ) til den aktuelle togstasjon. Det var jo ”bare” 5 slike stasjoner. Etter mye om og men ,kom vi oss på det rette tog til en by som het Rouen . Så kom problemet.  Hvordan komme videre ? Selvfølgelig snakket vi ”flytende ” fransk. Men med flere telefon samtaler på engelsk , norsk , tysk og ”gebrokkent” fransk, ble vi hentet av vertskapet. Det var nå fulle sirener og blålys gjennom gatene i Rouen. Det viste seg at det var bare oss de ventet på rådhuset i Rouen. Vi var bare noen timer forsinket. Der ble vi møtt med  en fantastisk mottakelse med presentasjon av de norske deltakere. Med heising av det norske flagg  med selveste ordføreren i spissen. Og selvfølgelig fikk vi noe i glasset.

Det var deltakere fra  England , Italia , Belgia , Portugal , Sveits , Slovakia , Tsjekkia , Frankrike ,Nederland og Norge.. Vi var kommet i pulje med Portugal, Belgia ,Italia ,Slovakia.
Og vi var meget spente  hvordan dette ville gå. I nye drakter som Fire Safe hadde sponset oss var vi klare til kamp mot Portugal. Vi hadde  jo aldri spilt sammen men vi vant 2-0.
Så gikk det slag  i slag. Vi slo den ene etter den andre, Italia , Belgia , Sveits , og uavgjort mot sterke Slovakia. Dermed var vi videre. Kvartfinale mot Nederland , med seier 2 – 1 . Nå skulle vi spille semifinale mot Tsjekkia  De ble for gode og det ble tap 3 –1 . Vi spilte så bronsefinale  mot England, som endte med seier til oss. Tenk ! Bronse til Norge!!  Hurra! Det viser seg at vi kan hevde oss i større sammenheng ute i verden.
Selve arrangementet var helt greit, men overnattingsdelen var et kapittel for seg . Ca. 110 mennesker i en gammel idrettshall med feltsenger fra krigens dager. Man kan tenke seg hvilket leven det ble.
Etter ett døgns opphold i Paris på hjemturen, var alle deltakerne enige om at det hadde vært en meget fin tur. Dette måtte gjenta seg.

 

Publisert: 07-09-1999

Newer Post

COMMENTS