Bli med på Brannmannsturene på ROUTE 66 USA

Bli med på Brannmannsturene på ROUTE 66 USA

Brannmann Thor Egil Olsen fra Drammen er i ”fyr og flamme” etter at han fikk sommerjobb som guide i verdens største Route 66 firma. Nå inviterer han alle brannmenn i hele Norge med på ROUTE 66 USA – verdens råeste opplevelsesreise. - Den store drømmen er å få guide brannmenn fra hele Norge på en og samme gruppe en gang hver sommer, sier brannmannen fra Drammen

– Å krysse USA på Harley ´ er verdens vakreste eventyr!

– Å få oppleve den verdensberømte Route 66 USA er verdens vakreste eventyrreise. Det sier Thor Egil Olsen, som har vært guide på denne turen siden 2008. Nå vil han invitere med seg alle lesere av Brannmannen slik at gutta på de ulike brannstasjoner i Norge får reise sammen på tur. – Dette er selve guttedrømmen, nemlig å krysse USA på Harley-Davidson, og kjøre 4000 km gjennom åtte stater og tre tidssoner på verdensberømte Route 66, sier Olsen.

– Etter å ha kjørt route 66 USA i 2008, syntes jeg at dette var en helt utrolig opplevelse. Så flott opplegg, og kjempemange steder vi var innom på turen. Steder som vi ikke hadde klart å finne frem til på egenhånd. Hyggelige mennesker langs hele turen, et unikt samhold som oppstod allerede fra dag 1. Vi møtte folk fra hele landet som virkelig ønsket å oppleve en helt annerledes ferie, og som gledet seg enormt til turen. Flotte, nye sykler, stod klare. Opplevelsene stod i kø, turen var i gang.

Guidene på turen var kjempeflinke, og vi ble tatt godt vare på hele veien. Guidene kjørte en van hvor de hadde all bagasje og en ekstra motorsykkel med. Jeg ble helt forelsket i Route 66 USA og denne turen, sier Olsen. Han fortsetter: – Gode hoteller og felles middager, gjorde at samholdet i gruppa ble meget godt. Blant høydepunktene var rundturen i Chicago med båttur på elven, bluesklubb-besøk, flotte museer og originale barer langs veien,
besøk hos Harley og Annabell, helikoptertur over Grand Canyon, besøk i Oatman – en gammel western by, Sky City og Petrified Forrest, Hooverdammen, uforglemmelige dager i Las Vegas, og Los Angeles med mange flotte dager og besøk på Universal Studios.

Dette var etter min mening, turen over alle turer. Skal du på bare en reise i løpet av livet skal du unne deg denne, sier brannmannen, som etter turen ble guide for verdens største Route 66 firma, norske www.route66usa.info

Eneste norske godkjente arrangør på Route 66 USA
Målet til Thor Egil var å bli guide på turen etter å ha vært deltaker. Etter noen års opplæring er han i dag engasjert som guide hvert år av www.route66usa.info

 – Det er verdens beste sommerjobb! Nå gleder jeg meg til de neste turene, og håper virkelig at en ren brannmannstur kan realiseres igjen. Å få være guide på Route 66 USA er for meg en helt utrolig  mulighet til å hjelpe til med å realisere mange menneskers drøm , nemlig en gang i livet å få krysse USA på motorsykkel eller bil. Du kan nemlig kjøre åpen bil, for eksempel en Ford Mustang Cabriolet, sier Olsen og inviterer alle brannmenn i hele Norge med på Route 66 turen.

–  Dette er en berømt reise, på 4000 km fra Chicago til Los Angeles i USA. Gjennom åtte stater og tre tidssoner. Alle bør unne seg denne berømte en eller annen gang i livet. Den blir kalt både ”The Mother Road, altså ”Alle veiers mor”, og US Route 66, på norsk Route 66 USA. Jeg valgte å reise med den eneste Harley-godkjente Route 66 USA arrangøren i Norge. De har tross alt ca fire ganger flere deltakere hvert år enn noen annen Route 66 arrangør, og har ca tusen fornøyde deltakere hvert år. Og det var er trygt valg. Dette har vært en opplevelse for livet, sier brannmannen fra Drammen.

Jorda Rundt – 100 ganger årlig 
– Her kjører mann og kone på 40 eller 60 år side om side med ”ungkarer” på 70 år. Det gir et godt samhold og ofte venner for livet! Så mange nordmenn har nå reise på denne turen med venner-venneforeningen route66usa.info, at legger du sammen antall kilometer kjører deltakerne jorden rundt på Harley-Davidson 100 ganger – hver sommer. Det tilsvarer også 10 ganger til månen – på Harley – hver sommer, så interessen er voldsom og større enn noen gang i 2011 og 2012 i forhold til tidligere år, sier Arve Stallvik, eier av Route 66 konseptet for nordmenn.

– Å cruise på en Harley gjennom så mye flott og forskjellig natur gir et minne for livet. Vi suser gjennom prærie, fjell, ørken, storbyer og små steder og blir svært godt mottatt, forteller Olsen.

– Jeg var spent på forhånd, men angrer ikke et sekund på at jeg tok denne turen, og kan trygt anbefale andre å dra på en slik tur. Det sosiale rundt de utendørs bassengene om kvelden, historiene og samholdet gir venner for livet. Her har du anledning til å møte mange andre med felles interesse. Det er et minne for livet, en liten ekspedisjon man har gjennomført, sier han stolt.

Hollywood, Las Vegas og Grand Canyon
I tillegg til å kjøre hele originale Route 66 legges det også inn to til tre dager for å se det beste av både Hollywood, Las Vegas, Grand Canyon og Al Capones Chicago. Det er jo litt galskap å ta med seg tusen ukjente mennesker på tvers av USA hver sommer. Og det er morsomt at selv om Norge er bortimot verdens minste land, har vi verdens største interesse for Route 66, mener initiativtakerne bak dette spesielle konseptet. Alle kjører hver sin innleide Harley-Davidson mellom Chicago og Los Angeles. Terrenget skifter fra flate sletter til fantastiske fjellformasjoner gjør at selve kjøreturen på de gode gamle veiene blir høydepunktet. De fleste er mellom 35 og 65 år, og det blir stadig flere som kjører med kona eller kompisen som passasjer.

    I det ene øyeblikket svinger man inn på en støvete gammel Route 66 USA-bar midt på dagen, noen timer senere står man på kanten av Grand Canyon og blir bergtatt.  

    The Mother Road (Alle veiers mor) oser av historie i alle tre tidssoner og i alle åtte stater fra øst til vest: MC-turen går gjennom Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico og Arizona og stopper først ved Californias Stillehavsstrender.

 To norske guider er med på alle turer i følgebil og plukker ut alt som er verdt å se langs Route 66. Og alle høydepunkter kan oppleves på nytt i all framtid på filmen som blir tatt opp, sier Olsen.

Eksklusiv indianer- og cowboy-camp
– Man opplever også et eget indianer-reservat og en cowboy-camp som ingen andre turister besøker, som en av mange eksklusive elementer på ”Verdens Vakreste Eventyr”. Å kjøre som en filmstjerne i limousine i Hollywood, med helikopter over Grand Canyon, eller utsikten fra Las Vegas høyeste hotell (vårt hotell) i Las Vegas er også blant de mange svært mange høydepunktene.

    – Det er variasjonene som gjør opplevelsen så sterk: Landsbyer med innbyggere som nesten ikke har hår eller tenner, den verdensberømte biffen i Texas, hippier, Den forsteinede skogen, Den fargede ørken, verdens største Route 66-museum, Det største rikdom og fattigdom, verdens beste jazz og bluesklubber og utforske hulen og gjemmestedet til banditten Jesse James, forteller drammenseren.

    For ikke å snakke om verdens galeste bilkunstverk – Cadillac Ranch, indianerne i Sky City, de oransjerøde landskapene, den uendelige ørkenen, de enorme fjellområdene, og ett av verdens sju underverk; selveste Grand Canyon. Men steder du ikke trodde fantes i år 2003 er like fascinerende. Oatman er et slikt sted – der folk lever i sin egen verden. Tiden har stått stille. Det er som å skru tiden 50 år tilbake.
-Alle burde unne seg å være Easy Rider på Route 66 mens man ennå har sjansen. Skal du på bare en lengre eventyr-reise i løpet av livet, er dette turen, avslutter eventyrer og Route 66 USA-guide, brannmannen Thor Egil fra Drammen.

– Unn deg verdens vakreste eventyr! Bli med Brannmanns-gutta på tur, oppfordrer guiden på no – turen.

———————————————————- 

Brannmanns-turen på ROUTE 66 USA:

  • EKSKLUSIV TUR FOR ALLE BRANNMENN
  • ALLE NORSKE BRANNMENN ER INVITERT
  • KUN 20 PLASSER
  • PÅMELDING SNAREST
  • VANLIGVIS FYLLES SLIKE TURER INNEN 1-2 UKER
  • PÅMELDING RETT PÅ NETTSIDEN www.route66usa.infomerkes ”BRANNMANNs-TUREN på ROUTE 66 USA”

Brannmannsturen på Route 66 USA som arrangeres av www.route66usa.info i samarbeid med brannmannen.no har turkode JUNI 1A og JUNI 2A. Og arrangeres  i 2018. 

DATOER:  8-26 mai 2018 og 2019, Fra CHICAGO til LA/HOLLYWOOD

Påmelding her: Turkode: JUNI 1A – 2018

http://www.route66usa.info/tours/usa/route-66-usa,-chicago-l-a

DATOER:  26.mai til 13.juni 2018, Fra LA/HOLLYWOOD til CHICAGO

Påmelding her: Turkode: JUNI 2A – 2018

http://www.route66usa.info/tours/usa/route-66-usa,-la-chicago

Det er særdeles viktig at alle som melder seg på sender en mail til post@route66usa.info merket ”BRANNMANNS-TUREN på ROUTE 66 USA tur-kode JUNI 1A ( evt JUNI 2A) 2018.  Samtidig som de melder seg på.  Alle kan ringe 97030066 dersom de har spørsmål eller trenger hjelp til påmelding. Påmelding skjer rett på nettsiden www.route66usa.info, der dere finner turkode JUNI 1A og JUNI  2A – 2018

SLIK SIKRER DU DEG EN AV DE 20 PLASSENE:

Dere går inn på www.route66usa.info og finner TURER, USA og ROUTE 66 USA. Så velger dere CHICAGO til LA, eller LA til CHICAGO:. Velg årstall 2018 eller 2019, og legg inn påmelding. Alle som vil kjøre bil/cabriolet bør melde seg på JUNI 2A for kun da er dere garantert cabriolet. Vanligvis klarer vi å skaffe cabriolet begge veier,  men dette til info. Begge veier er like fine å kjøre, men mange foretrekker LA-CHICAGO av flere årsaker. Skal dere kjøre Harley-Davidson kan dere også velger begge veier. Vi kjører ca 30 turer på Route 66 USA mellom mai og oktober hvert år, og dere kan velge alle disse turene, men BRANNMANNS-turen er turkode JUNI 1A og JUNI 2A.

Brannmann Thor Egil Olsen fra Drammen har vært hjelpeguide for oss i mange år og har kjørt nesten 20 turer som guide. Han blir trolig guide også på Brannmannsturen, med forbehold. Vi har flere brannmenn som kan guide denne turen som hjelpeguide, og hr uasnett 2 særdles erfarne norsk eguider med på turen. Verdens mest erfarne guide, Helge Njå, fra Asker vil uansett kjøre som hovedguide på alle JUNI 1A og JUNI 2A-turer og er dermed guide på Brannmannsturen. Han har verdensrekorden når det gjelder å kjøre Route 66 USA og har guidet over 75 turer!

BEGRENSET ANTALL PLASSER: Denne invitasjinen går ut til alle brannstasjoner og alle brannmenn i hele Norge, og det er kun ca 20 plasser tilgjengelig.  FØRST TIL MØLLA-prinsippet gjelder om du vil sikre deg en av de 20 plassene. Vanligvis fylles slike eksklusive turer på kun 1-2 uker. PÅMELDING SNAREST på linkene ovenfor: 

COMMENTS